6 redenen waarom jouw onderneming de cloud nodig heeft

De cloud heeft de wereld van de technologie veroverd. Volgend jaar zal naar verwachting meer dan 80 procent van alle zakelijke workloads naar de cloud zijn verplaatst. Als je nog steeds aarzelt om je bedrijfsactiviteiten naar online te verplaatsen of als je je afvraagt wat precies de voordelen zouden zijn, blijf dan lezen. We leggen 6 redenen voor waarom de cloud kan helpen om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

De mogelijkheid van overal te werken

Als jouw bedrijf geen traditionele kantoorruimte heeft, jij of je werknemers van de mogelijkheid genieten om vanuit huis te werken of jij bent gewoonweg vaak buiten het kantoor voor meetings met klanten, dan is de cloud een hulpmiddel van onschatbare waarde. Het zorgt ervoor dat het werk overal kan worden voortgezet, naadloos en zonder onderbrekingen.

Als jij veel bij klanten bent, maakt de cloud het ook gemakkelijk voor je om overal toegang te krijgen tot jouw administratie en accounts. Laat je nieuwste producten en diensten zien, controleer de klantgegevens en veel meer, terwijl je bij je klant bent.

Werk samen als nooit tevoren

De cloud stelt je medewerkers niet alleen in staat om overal te werken, maar stelt hen ook in staat om overal samen te werken. Leden van je team kunnen samenwerken aan projecten en documenten bewerken zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over het heen en weer mailen van documenten naar elkaar. Dit elimineert ook het risico dat oude versies van een document worden gedeeld of dat er aan wordt gewerkt; iedereen heeft te allen tijde toegang tot de laatste versie.

Geen gemiste telefoontjes meer

Cloud software is niet alleen bedoeld om documenten op te slaan of om samen te werken aan projecten. Softwarematige telefoons maken het aannemen van telefoongesprekken met klanten een fluitje van een cent.

Een cloud-telefoonsysteem voor bedrijven slaat je gespreksgegevens op in een logboek dat je altijd en overal kunt raadplegen. Telefoontjes kunnen gepleegd worden, voicemails worden opgeslagen, logboeken worden gearchiveerd en nog veel meer, allemaal vanaf je laptop, desktop, tablet of zelfs je mobiele telefoon. Je hoeft je geen zorgen te maken over het feit dat je gebonden bent aan een bureautelefoon die je alleen kunt gebruiken als je op kantoor bent, en je hoeft niet te investeren in een nieuw telefoonsysteem om je bestaande technologie te vervangen.

De flexibiliteit van device opties

Als het gaat om het gebruik van niet-cloud-gebaseerde software, ben je vaak beperkt in welke soorten apparaten je toegang heeft tot je applicaties. Met de juiste cloud-software kun je vanaf elk apparaat werken en toegang krijgen tot informatie. Dit betekent dat je je desktop op kantoor kunt gebruiken, je laptop tijdens meetings bij klanten, je tablet in de trein naar huis of je werk en zelfs je smartphone terwijl je in de rij staat bij de kassa.

Geen zorgen meer over verloren documenten

Je morst je ochtendkoffie op je laptop. Een piekspanning haalt je desktop onderuit. Een medewerker neemt plotseling ontslag en neemt dat bijna voltooide project mee. Zonder de cloud heb je misschien geen kans om de documenten en andere opgeslagen bestanden terug te vinden die je bent kwijtgeraakt. Zeker als je tot de 25% van kleine bedrijven behoort die geen IT-ondersteuning hebben. Maar de cloud betekent dat er een online back-up van je bestanden wordt gemaakt, zodat je nog steeds toegang hebt, zelfs als je favoriete apparaat het ineens niet meer doet.

Nooit meer zonder opslagruimte

Van het downloaden van software tot het opslaan van bestanden, jaar in, jaar uit, de computers in jouw bedrijf raken waarschijnlijk snel vol. De cloud elimineert dit probleem. Omdat alles volledig online wordt opgeslagen en online toegankelijk is, hoef je je geen zorgen te maken over het opslaan van bestanden op een desktop, laptop of externe opslag.

De overstap naar de cloud maken

Het valt niet te ontkennen dat de cloud voordelen biedt aan kleine bedrijven. Van het geven van toegang tot je bestanden vanaf elke plek tot het maken van back-ups van gevoelige gegevens, het bespaart kleine ondernemers en hun werknemers tijd, geld en stress.