Verouderde infrastructuur?

Neem met ons contact op

Temidden van de dagelijkse uitdagingen om systemen optimaal te laten presteren en zich te verdedigen tegen het veranderende bedreigingslandschap, is het probleem van de verouderde infrastructuur een zeurderig probleem dat maar al te vaak onopgelost blijft. Door verouderde hardware en applicaties in hun huidige staat te laten, spelen organisaties een gevaarlijk spel. Verouderde systemen en software die niet meer door leveranciers worden ondersteund, creëren kwetsbaarhedenKlik op het woord voor de betekenis, waardoor hackers gemakkelijk in het netwerk kunnen infiltreren.

Naarmate hackers steeds kwaadaardiger worden en de verdediging van de cyberveiligheid sterker wordt, worden de tactieken die nodig zijn om een cyberaanval te lanceren steeds geavanceerder, waardoor organisaties hun infrastructuur moeten moderniseren om de gaten in de beveiliging te dichten. Te veel organisaties slagen er niet in dit te doen, waardoor ze zichzelf blootstellen aan vermijdbare risico’s.

92% van de apparaten is kwetsbaar

Het Annual Security Report van Cisco toont aan dat het probleem van de veroudering van de infrastructuur vrij wijdverbreid is. Het rapport schetst hoe Cisco 115.000 apparaten heeft gescand en ontdekte dat 92% van de apparaten software met bekende kwetsbaarheden gebruikte. Gemiddeld had elk van deze apparaten 26 potentiële zwakke punten. Bovendien had 8% van de in gebruik zijnde apparaten het einde van de levensduur bereikt, terwijl nog eens 31% binnen vier jaar niet meer ondersteund zou worden.

We begrijpen allemaal dat het vervangen van hardware en legacy applicaties zowel duur als gecompliceerd is en een aanzienlijke uitgave van zowel personeel als kapitaal vergt. Door een verouderde infrastructuur niet te upgraden, brengen organisaties zichzelf in gevaar vanwege zowel inbreuken als auditproblemen.

Waarom end-of-life technologie risico’s met zich meebrengt

End-of-life (EOL) is elke technologie – hardware of software – die niet langer actief wordt ondersteund door de leverancier met upgrades, patchesKlik op het woord voor de betekenis en technische ondersteuning. Het draaien van Windows 7 op een PC is een voorbeeld van EOL-technologie die een probleem vormt. Het gebruik van EOL-technologie is niet alleen riskant, op de lange termijn is het ook vrij duur.

Belangrijke risico’s van EOL-technologie zijn onder andere:

  • Verhoogde kwetsbaarheidKlik op het woord voor de betekenis: Zodra een leverancier stopt met het ondersteunen van een product, ontvangt u geen beveiligingsupdates en -patches meer, waardoor de kwetsbaarheid van uw infrastructuur toeneemt. 
  • Non-compliance: Als u uw gegevens niet volgens de wettelijke normen beschermt, loopt uw organisatie het risico op aanzienlijke boetes en juridische gevolgen. In het geval van een data-inbreuk kunnen de financiële gevolgen van non-compliance aanzienlijk zijn.
  • Slechte betrouwbaarheid: Verouderingshardware gaat eerder kapot en veroorzaakt storingen, met mogelijk aanzienlijke verstoringen van uw bedrijfsvoering tot gevolg, en dat kost u klanten.
  • Verhoogde ondersteuningskosten: Naarmate de infrastructuur veroudert, wordt het moeilijker om ondersteuning te bieden. Vervangingsonderdelen voor hardware kunnen moeilijk of zelfs onmogelijk te verkrijgen zijn. Als een applicatie uitvalt, is meestal de hulp van externe deskundigen nodig, waardoor een reparatie veel duurder is.

Deze risico’s wijzen duidelijk op de noodzaak om technologieën te vervangen vooraleer EOL te bereiken.

Het probleem van de veroudering van de infrastructuur aanpakken

Om inzicht te krijgen in de financiële implicaties en de cyberdreiging die uw verouderende infrastructuur voor uw organisatie met zich meebrengt, moet u een grondige evaluatie uitvoeren om uw risico te begrijpen en actieve stappen te ondernemen om het probleem te verhelpen. Een grondige beoordeling zal u helpen om te begrijpen waar het risico in uw infrastructuur ligt, een uitgebreide lijst van alle kwetsbaarheden op te stellen en een plan te formuleren om uw infrastructuur te vervangen of te upgraden om deze risico’s aan te pakken.

Door de tijd te nemen om hun huidige infrastructuur te beoordelen, hebben veel organisaties ontdekt dat het niet de moeite waard is om hun oude hardware te upgraden en hebben ze hun IT-diensten uitbesteed. Het uitbesteden van uw IT-infrastructuur bespaart u zowel de kapitaalkosten als de onderhoudskosten die gepaard gaan met de aanschaf van nieuwe apparatuur en het onderhoud van een on-premise datacenter. Door outsourcing kunt u profiteren van de nieuwste technologie en beveiliging, maar ook uw risico’s verlagen en de efficiëntie van uw IT-activiteiten verhogen.

Neem contact op met ons om uw risico beter te leren begrijpen.

Wij doen het helemaal anders

Supersnel respons

Wij reageren binnen 15 minuten. Gegarandeerd.

Gegarandeerde tevredenheid

Bent u na 3 maanden samenwerking ontevreden en kunnen we dat niet oplossen, dan verbreken we zonder gedoe ons contract en krijgt u uw geld terug.

Flexibele contracten

Wij geloven niet in driejarige contracten. Onze contracten zijn maandelijks opzegbaar.

Wij werken in kleine teams

We werken als onderdeel van uw bedrijf en zorgen ervoor dat u bekend bent met onze specialisten

Ook buiten kantoortijden bereikbaar

Onze IT support stopt niet om 17u.

Wij nemen de besten aan en investeren in ze

Een ander type IT'er vraagt om een andere mindset

Zwaarste SLA van de branche

Onze SLA's hebben wel een boeteclausule.

Geen fair use - echt onbeperkt gebruik dus

Bij ons kunt u onze servicedesk wel onbeperkt benaderen voor vragen

Wij leveren een breed palet aan IT diensten

Volledig IT beheer. Werkplekbeheer. Beveiliging. Cloud.