Microsoft Windows Virtual Desktop is gemakkelijker te gebruiken na de laatste update

Microsoft verbetert de Windows Virtual Desktop-ervaring om het voor systeembeheerders gemakkelijker te maken om met de service aan de slag te gaan.

Voor het eerst aangekondigd in september 2019, heeft Windows Virtual Desktop een beetje onder de radar gedraaid, maar een nieuwe “Spring update” betekent dat het plan van Microsoft om Windows Virtual Desktop om te zetten in een degelijke Azure service nu een realiteit lijkt.

Windows Virtual Desktop stelt gebruikers in staat om een virtuele machine te draaien die wordt aangedreven door het Windows 7 of 10 besturingssysteem en Microsoft 365 applicaties afgezien van andere toepassingen van derden die van Azure datacenters gebruik maken.

Windows Virtual Desktop Update

De lockdown heeft een grote toename van het gebruik van Windows Virtual Desktop gezien, omdat meer professionals gedwongen zijn om in de afgelopen drie maanden op afstand te werken.

“De wereld is de afgelopen maanden drastisch veranderd. Door de wereldwijde gezondheidscrisis werken veel mensen voor het eerst op afstand”, aldus Microsoft in een officiële blogpost.

“We zijn onder de indruk van het aantal mensen dat Windows Virtual Desktop heeft gebruikt om te voldoen aan de behoeften van het steeds meer gedistribueerde personeel dat vanuit huis werkt.”

De update brengt een aantal nieuwe functies met zich mee, waaronder verbeterde beheer- en implementatietools, verbeteringen op het gebied van beveiliging en compliance, verbeterde gebruikerservaring van Microsoft Teams en uitgebreide ondersteuning voor cross-platform besturingssystemen.

Ondanks zijn oorsprong op Azure, was Windows Virtual Desktop in eerste instantie geen Azure service, maar met deze update worden alle Windows Virtual Desktop objecten binnen Azure Resource Manager (ARM) resources, waardoor ze beschikbaar zijn over verschillende Azure cloud-gebaseerde diensten. Na deze update zal Windows Virtual Desktop niet alleen worden verbeterd, maar zal de implementatie ervan via het Azure portaal mogelijk zijn.

Een aantal beveiligingsupdates die naar Windows Virtual Desktop komen bevatten ook de mogelijkheid om groepen gebruikers toe te voegen aan Windows Virtual Desktop met behulp van Azure Active Directory, verplichte multi-factor authenticatie, ondersteuning voor statisch of dynamisch beleid voor voorwaardelijke toegang, de mogelijkheid om het datacenter te kiezen die je wilt opslaan van je service metadata en meer.

Microsoft streeft er ook naar om de videobeleving te verbeteren met behulp van Microsoft Teams op de Windows Virtual Desktop. Het bedrijf is van plan om A/V redirection te gebruiken voor videobellen, wat de latentie zal verminderen en zo de audio- en video-ervaring als geheel zal verbeteren.