Wat is remote access (toegang op afstand)?

Remote access is de mogelijkheid voor een geautoriseerd persoon om via een netwerkverbinding toegang te krijgen tot een computer of een netwerk op geografische afstand. Remote access stelt gebruikers in staat om verbinding te maken met de systemen die ze nodig hebben wanneer ze fysiek ver weg zijn. Dit is vooral belangrijk voor werknemers die op locatie werken, op reis zijn of thuiswerken.

Remote access stelt gebruikers op afstand in staat om toegang te krijgen tot bestanden en andere systeembronnen op alle apparaten of servers die op elk moment met het netwerk zijn verbonden, waardoor de productiviteit van de medewerkers wordt verhoogd en ze beter kunnen samenwerken met collega’s over de hele wereld.

Wij gebruiken ook toegang op afstand om verbinding te maken met de computers van werknemers van onze klanten om hen op afstand te helpen problemen met hun systemen of software op te lossen.

Een veelgebruikte methode om remote access te bieden is via een VPN-verbinding voor remote access. Een VPNKlik op het woord voor de betekenis creëert een veilige en versleutelde verbinding over een minder veilig netwerk, zoals het internet. VPN-technologie is ontwikkeld als een manier om externe gebruikers en locaties in staat te stellen veilig in te loggen op bedrijfsapplicaties en and.