Met de G-Suite kun je nu al je Windows 10-apparaten beheren

De verbeterde desktopbeveiligingsfunctie van Google voor Windows is nu beschikbaar voor gebruikers van G Suite. Met deze langverwachte functie kunnen systeembeheerders het beveiligingsbeleid afdwingen op de apparaten die aan medewerkers worden verstrekt, net zoals ze dat doen voor Android-apparaten, iPhones, Chromebook en Jamboards.

Google zegt dat de functie al meer dan twee jaar in gebruik is en eerder dit jaar in de beta-modus is gelanceerd. Het machtigt systeembeheerders door hen volledige controle over apparaten te geven die aan werknemers worden uitgegeven, waardoor de gegevens die erop aanwezig zijn, worden beschermd.

Systeembeheerders kunnen nu een security policy afdwingen met betrekking tot inloggen, bestandsopslag, encryptie en andere functies op de Windows 10-apparaten die aan werknemers worden uitgegeven.

Verbeterde beveiliging

Google heeft ook SSO toegevoegd, wat in wezen betekent dat gebruikers toegang krijgen tot hun apparaat met de G Suite-ID en toegang tot G-Suite en andere SSO-functies zal gemakkelijker worden. Gebruikersaccounts zullen ook extra bescherming krijgen met Google’s anti-hijacking en suspicious login detection technologie├źn.

Extra voordelen zijn onder andere de mogelijkheid om het apparaat op afstand te wissen en het pushen van Windows updates vanuit de cloud zonder dat het apparaat verbinding hoeft te maken met het bedrijfsnetwerk.

Eenmaal ingeschakeld, zorgt deze functie ervoor dat de apparaten voldoen aan het beleid van de organisatie en beveiligd zijn.

De aanmeldings- en SSO-functies van Google Credential Provider voor Windows zijn beschikbaar voor alle gebruikers van G Suite en Cloud Identity, terwijl apparaatbeheer voor Windows 10-apparaten beschikbaar is voor gebruikers van G Suite Enterprise, G Suite Enterprise voor Onderwijs en Cloud Identity Premium.

Om Windows 10-pc’s uit te rollen in G Suite, moeten systeembeheerders eerst de Google Credential Provider for Windows app installeren op alle apparaten.