Bedrijfscontinuïteit waarborgen?

Neem met ons contact op

Stel je voor dat je het slechtste scenario hebt. Het kan een extreme weersomstandigheid zijn die met weinig of geen waarschuwing toeslaat en uw hele computernetwerk wegvaagt met alles wat erop is opgeslagen. Of de externe internetprovider van de organisatie gaat plat en blijft de hele dag plat – in het midden van een last-minute push om een bedrijfskritisch project af te ronden. Of een onervaren medewerker drukt per ongeluk op de verkeerde knop en presto, jaren van onschatbare verkoop- en marketinggegevens verdwijnen voorgoed in de leegte.

Voor ondernemers en verantwoordelijke managers is dit stof voor nachtmerries. De enige vraag is: Wat gaat u eraan doen? Blijf je schreeuwend wakker worden in het midden van de nacht? Of ga je de nodige stappen ondernemen om te voorkomen dat die nachtmerrie werkelijkheid wordt?

Wat is bedrijfscontinuïteit?

Simpel gezegd is “bedrijfscontinuïteit” precies hoe het klinkt: bedrijfsprocessen draaiende houden midden in een crisis die niets liever doet dan ze stilleggen. Permanent, indien mogelijk.

Met andere woorden, het is niet meer en niet minder dan het ultieme, slechtst denkbare rampenplan van een organisatie. Dergelijke bedrijfsrampen (vaak eufemistisch aangeduid als “ongeplande incidenten”) kunnen vele vormen aannemen. Enkele van de meest voorkomende zijn:

 • Interne kwetsbaarhedenKlik op het woord voor de betekenis
  Mensen maken fouten. Dat is een gegeven en dat is altijd zo geweest. Maar hoe goed je netwerk en bedrijfsgegevens ook beschermd zijn, je kunt er zeker van zijn dat menselijke onwetendheid, onervarenheid of eenvoudige onzorgvuldigheid op een of andere manier het ene zwakke punt zal vinden en het hele bouwwerk zal afbreken.
 • Kwaadwillige bedoeling
  Je leest er elke dag over in het nieuws. Computervirussen. Trojaanse paarden. RansomwareKlik op het woord voor de betekenis. PhishingKlik op het woord voor de betekenis oplichterij. Massale data-inbreuken. Zelfs de grootste bedrijven zijn niet immuun voor dergelijke cyberaanvallen, die erop gericht zijn om toegang te krijgen tot het netwerk van een organisatie en de gegevens bloot te leggen, te wijzigen, uit te schakelen, te stelen of te vernietigen. Wanneer dergelijke aanvallen succesvol zijn, kunnen ze die organisatie op de knieën dwingen.
 • Verlies van connectiviteit
  Van afbrokkelende kasteelmuren tot instortende treinbokken en exploderende raketten, de hele menselijke geschiedenis zit vol met voorbeelden van mislukte techniek. Niets van de hand van de mensheid is ooit perfect of permanent geweest. Het kan niet alleen breken, het zal uiteindelijk ook breken. Dat geldt ook voor de hardware en software die onze digitale netwerkwereld draaien. ISP’s gaan soms ten onder, LAN’s worden uitgeschakeld, verzonden gegevens raken onderweg beschadigd. Tegenwoordig hebben de meeste bedrijven behoefte aan continue connectiviteit; en zonder betrouwbare inkomende en uitgaande communicatie komt de bedrijfsvoering tot stilstand.
 • Moeder Natuur
  Overstromingen. Brand. Aardbevingen. Orkanen. Blikseminslag. Epidemieën. Als je het kunt noemen, is de kans groot dat het iemands zaken heeft vernietigd. Of het kan zelfs zoiets schijnbaar onschuldigs zijn als een eenvoudige elektronische of mechanische storing. Wat de oorzaak ook is, als de wetten van de natuur en de fysica kwaadaardig worden, weet dan dat je waardevolle bedrijfsgegevens een doelwit op de rug hebben.

Een goede bedrijfscontinuïteitsstrategie is ontworpen om ervoor te zorgen dat de organisatie niet alleen kan redden, maar ook de kernfuncties van het bedrijf kan herstellen wanneer deze tijdelijk offline worden gehaald.

De kritische behoefte aan Business Continuity Services

Vraag jezelf af: Wordt er regelmatig een back-up gemaakt van uw servers? Worden al uw gegevens uitsluitend ter plaatse opgeslagen? Kan uw bedrijf een grote storing in de apparatuur door een crash van de harde schijf, een overstroming, een blikseminslag of zelfs diefstal doorstaan? Zouden deze rampen kunnen leiden tot een aanzienlijk verlies aan inkomsten en productiviteit?

In het verleden was de redundante fysieke hardware-infrastructuur die nodig was voor betrouwbare bedrijfscontinuïteitsplannen voor de meeste bedrijven onbetaalbaar duur. Vandaag de dag kunnen deze bedrijven echter tegen een fractie van de kosten profiteren van dezelfde (of betere!) voordelen, met on-demand back-ups van cloudgegevens, cloud-gebaseerd disaster recovery, managed security plannen en andere gerelateerde diensten.

Hoewel niemand een ramp kan voorkomen, kunt u de impact ervan op uw bedrijf minimaliseren door technologie en plannen in te voeren voor het geval de ramp toch toeslaat.

Ons team van experts zal een grondige risico-evaluatie van uw site uitvoeren en vervolgens een gedetailleerde en passende strategie opstellen die perfect aansluit bij uw bedrijfsbehoeften, ontworpen om uw medewerkers zo snel mogelijk na de ramp weer aan het werk te krijgen.

Stilstand betekent inkomstenverlies. Niemand kan natuurrampen, overmacht of andere “ongeplande incidenten” voorspellen; maar u kunt wel voor hardware- en netwerkstoringen blijven staan met onze beproefde bedrijfscontinuïteitstools en -processen, die zijn ontworpen voor minimaal dataverlies en een snel herstel.

Wat kunnen wij voor u betekenen op dit gebied?

Wij doen het helemaal anders

Supersnel respons

Wij reageren binnen 15 minuten. Gegarandeerd.

Gegarandeerde tevredenheid

Bent u na 3 maanden samenwerking ontevreden en kunnen we dat niet oplossen, dan verbreken we zonder gedoe ons contract en krijgt u uw geld terug.

Flexibele contracten

Wij geloven niet in driejarige contracten. Onze contracten zijn maandelijks opzegbaar.

Wij werken in kleine teams

We werken als onderdeel van uw bedrijf en zorgen ervoor dat u bekend bent met onze specialisten

Ook buiten kantoortijden bereikbaar

Onze IT support stopt niet om 17u.

Wij nemen de besten aan en investeren in ze

Een ander type IT'er vraagt om een andere mindset

Zwaarste SLA van de branche

Onze SLA's hebben wel een boeteclausule.

Geen fair use - echt onbeperkt gebruik dus

Bij ons kunt u onze servicedesk wel onbeperkt benaderen voor vragen

Wij leveren een breed palet aan IT diensten

Volledig IT beheer. Werkplekbeheer. Beveiliging. Cloud.